Diş beyazlatma, dişlerin rengini açmak için uygulanan bir işlemdir. Bu işlem, diş hekimliği kliniklerinde veya evde çeşitli ürünlerle yapılabilir. Diş beyazlatma işlemi, dişlerin doğal beyazlığına geri dönmesini, daha beyaz ve parlak bir gülümseme elde edilmesini sağlar.
Diş Beyazlatmada Diş Rengi Ne Kadar Açılır?
Diş beyazlatma işleminde diş renginin ne kadar açılacağı, kişiden kişiye ve kullanılan beyazlatma yöntemine göre değişebilir. Diş renginin açılma miktarı; dişlerin doğal rengi, lekelerin türü ve yoğunluğu gibi faktörlere bağlıdır. Dişlerin beyazlığının daha da artırılması istendiğinde beyazlatma işlemi birkaç seans tekrarlanabilir.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatma işlemi, diş hekimi tarafından yapılan lazerli beyazlatma ve ev tipi beyazlatma yöntemi olmak üzere ikiye ayrılır.
Lazer ile Beyazlatma
Lazer ile diş beyazlatma işlemi, diş hekimi tarafından yapılan bir işlemdir. İşlem öncesinde dişler temizlenir ve dişlerin üzerindeki lekeler giderilir. Ardından diş etlerinin korunması için özel bir bariyer ile diş etlerinin çevresi sarılarak korunur. Sonrasında dişlere beyazlatıcı ajanlar uygulanır ve lazer ışığı kullanılarak beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Lazer ışığı, beyazlatma ajanının etkisini arttırarak dişlerin daha beyaz ve parlak görünmesini sağlar.
Lazer ile beyazlatma işlemi, diğer beyazlatma yöntemlerine göre daha hızlı ve daha etkilidir. İşlem genellikle tek bir seansta tamamlanır ve dişlerin rengi işlem öncesine göre üç dört ton daha açık hâle gelir.
Lazer ile Beyazlatma İşlemi Kimler İçin Uygundur?
Lazer ile beyazlatma işlemi, diş rengini açmak isteyen herkes için uygundur. Ancak bazı durumlarda lazer ile beyazlatma işlemi önerilmez. Örneğin, diş minesinde aşınma olan veya diş çürüğü bulunan kişiler için lazer ile beyazlatma işlemi uygun değildir. Diş hekiminiz, dişlerinizin beyazlatma için uygun olup olmadığını belirlemek adına bir muayene yapacaktır.
Ev Tipi Beyazlatma
Ev tipi beyazlatma, diş hekimi tarafından uygulanmayan ancak kişiye özel alınan ölçü doğrultusunda diş hekiminin talimatlarıyla evde uygulanmak üzere tasarlanmış diş beyazlatma yöntemidir. Bu yöntem, dişlerin beyazlatılması için çeşitli ürünlerin kullanılması yoluyla gerçekleştirilir. Ev tipi beyazlatma yöntemi, diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma işlemlerine kıyasla daha az maliyetli ve daha kolay uygulanabilir kabul edilse de bu yöntem daha uzun bir süreçtir ve profesyonel lazerle beyazlatma işlemine göre daha az etkilidir.
Diş Beyazlatma Zararlı Mıdır?
Diş beyazlatma işlemi, doğru şekilde uygulandığında genellikle güvenli bir işlemdir. Bu nedenle tüm işlemler diş hekimi tarafından uygulanmalı ve onun yönlendirmesine göre hareket edilmelidir.
Bu yöntemler dışında diş beyazlatma işlemi için limon suyu veya karbonat kullanıldığı görülse de bu yöntemler, dişlerinize zarar verir ve uzun vadede etkili değildir. Bu nedenle doğru ve sağlıklı sonuçlar için Diş Hekimi Müge Ateş tarafından uygulanacak lazer ile beyazlatma yöntemini seçmeniz en doğru seçenek olacaktır.